1 Haziran 2013 Cumartesi

Kur'an-ı Kerim 1 Harfi Bile Değiştirilmeden Nasıl Korundu ?

MİLYONLARCA DÜŞMANI BULUNDUĞU HALDE,

 NEDEN KUR'AN'IN TEK HARFİ BİLE DEĞİŞTİRİLEMEDİ?

Kuran, insanın ne amaçla ve nasıl yaratıldığı, ibadetlerinin nasıl olması gerektiği, yaşaması gereken ahlak, sağlıklı ve mutlu olmanın yolları, farklı insan karakterleri, politik, sosyal, ekonomik ve hukuki hayat konularında ayrıntılı bilgiler verir. Ayrıca Allah'a iman ve itaat edilmediğinde yaşanacak zorluk ve alınacak karşılık, ölüm anı, kıyamet saati, cennet ve cehennem gibi pek çok konuda da insanları uyarır. Kuranda bilimsel gerçeklere işaret eden ayetler de bulunur. Kısacası Kuran,  Kuran, Allah'ın sözüdür; doğru ile yanlışın, iyi ile kötünün ne olduğunu insanlara bildiren, yaşama dair gerekli tüm bilgileri içeren kitaptır.

Kurana tabi olan insan için kıstas Kurandır; ona göre yaşar. Atalarından kalan Kurana aykırı bilgiler, toplumda yaşanan batıl inançlar onun için değersizdir. Kuranın rehberliğinde, Peygamberimizin aydınlattığı yolda ilerler ve yalnızca Allah'ın hoşnutluğunu amaç edinir.

Allah, Kuran hakkında, "Hiç şüphesiz, zikri (Kuranı) Biz indirdik Biz; onun koruyucuları da gerçekten Biziz." (Hicr Suresi, 9) buyurur. Kuran kıyamete kadar korunacak bir kitaptır. Düşünecek olursak, tüm dünyada sürekli basılan, her evde en az bir tane bulunan hatta dünyada en çok satan kitap olan Kuranın tek bir harfine dokunulamaması oldukça ilginçtir. Dahası milyonlarca düşmanı da varken, tek bir noktalama işareti değiştirilememiştir. Gerçekten Kuranın, tek büyük güç olan Yüce Rabbimizin koruması altında olduğu çok açıktır.

Geçtiğimiz günlerde bir İlahiyat hocasının makalesinde yukarıdaki ayetteki ifadenin, Kur'an'ı -haşa- kıyamete kadar koruma anlamında değil, nüzul döneminde müşriklerin, şeytanın Kur'an'a müdahale ettiği ve Kur'an'a bazı unsurları karıştırdığı iddialarına karşı şeytandan koruma anlamında olduğu yazıyordu. Bize ulaşan korumalı ayetlerin -haşa- insan koruması ile olduğunu, aksi bir durumun ise neden Tevrat ve İncilin de korunmadığını ortaya koyacağını yazıyordu. Bu ifadeler, Allah'ın hikmetle yaratmasına ve Kuranın ruhuna tamamen terstir. Bilim/ilim adamı olmanın, evrendeki her şeyin Allah'ın kontrolünde olduğu gerçeğini görebilmek için yetmediği çok açıktır.

0 Yorum Var :):

Yorum Gönder

Eğer Google Hesabınız Yoksa Adı / URL'ye Tıklayın

- See more at: http://blogger-yazari.blogspot.com/2013/05/blogger-sayfa-nubaralandirma-eklentisi.html#sthash.4mk5K7qm.dpuf